Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yorumlar

Üniversite Yorumları: Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yorumlar.

TTA Ailesi merhaba, ben The Teacherist. Bu seride The Teacherist Academy dilcilerinin, üniversiteleri ve bölümleri hakkında yazdığı yorumları paylaşacağım. Bu yazıda Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan bir  Teacherist’in üniversite yorum yazısını getirdim. Her şey dilciler için. Hazırsanız başlayalım. Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yorumlar: 

Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Genel Bilgiler

Merhaba, ben Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 2. Sınıf öğrencisiyim. YKS’ye 2021 yılında girdim. Okuluma 30 Türkçe, 16.25 sosyal, 4.75 matematik, 0.25 fen ve 71.25 İngilizce netiyle, 10610. olarak yerleştim.  Okula kayıt olduktan sonra dört bölümden oluşan bir hazırlık sınavı oluyor. 70 üstü not alanlar direkt bölüme başlamaya hak kazanıyor. Hazırlığı atlamış biri olarak keşke okuyabilseydim diyorum çünkü sınava hazırlanırken birden bu tempoya alışmak, hocaların ne istediğini anlamak biraz zaman alıyor fakat hazırlık gölbaşı kampüsünde ve açıkçası ulaşım kolay değil.

Dersler

Bölümümüzde 5 ana bölüm dersi olmak üzere (çeviri, klasik edebiyata giriş/speaking(2. Dönem mitoloji/eleştirel düşünme), ileri ingilizce, metin incelemeleri, ingiliz edebiyatının anahatları) toplam 10 farklı ders bulunuyor. Bölüm dersi olmayan dersler (Türkçe, Fransızca/Almanca, Serbest Aktivite (müzik, spor, heykel,….), İnkılap ve Bilgi ve İletişim teknolojileri/üniversite hayatına geçiş) online’dı fakat bu sene büyük ihtimalle yüz yüze olacak. Hocalar çok bilgili, donanımlı ve çoğu cana yakın, çözüm odaklı. Sınav tarzlarını anlamaya çalışmanızı tavsiye ederim.

Yurtdışı Programları

Yurtdışı programları (Mevlana, Erasmus, Farabi) için Amerikan Kültürü ve İngiliz Dili bir sayılıyor o yüzden biraz daha fazla çabalamak gerekiyor.

Üniversite – Kampüs

Okul konum olarak çok merkezi. Kızılay’a yürüyerek yaklaşık 5 dakika, hemen metronun yanında, sıhhiye köprüsüne giden her dolmuş ve otobüse de binebilirsiniz. Kampüs 3 binadan oluşuyor: Ana bina, ek bina (dilcilerin binası) ve kütüphane. Sadece İngiliz Dili’nin aldığı dersler ek binada oluyor ama Amerikan Kültürü’yle ortak olan derslerimiz ana binada amfilerde işleniyor. Kampüs küçük ama bir süre sonra okula çok alışıyorsunuz. Yemekhane yemekleri 11’de başlayıp 14.00’de bitiyor. Genelde lezzetli ve vejetaryen menü de var. Bildiğim kadarıyla fakülteye dışarıdan öğrenci alınmıyor fakat Cebeci kampüsü dışında diğer kampüslere kartımızla girebiliyor, Tandoğan kampüsündeki spor salonu ve yüzme havuzundan indirimli faydalanabiliyoruz. Genel olarak alışması zaman alabilir, zorlayabilir ama kendimi şu an Dil ve Tarih-Coğrafya’dan başka bir yerde göremiyorum.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like