Üniversite Yorumları: Erciyes Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yorumlar 2
TTA Ailesi merhaba, ben The Teacherist. Bu seride The Teacherist Academy dilcilerinin, üniversiteleri ve bölümleri hakkında yazdığı yorumları paylaşacağım. Bu yazıda Erciyes Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan bir Teacherist’in üniversite yorum yazısını getirdim. Her şey dilciler için. Hazırsanız başlayalım. Erciyes Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yorumlar 2:
Hazırlık
Merhaba. Ben Erciyes Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 3. Sinif Ogrencisiyim. Bu sene tercih yapacak arkadaslarımıza Erciyes Üniversitesi ve bolumum hakkında bir takim bilgiler vereceğim. Öncelikle 2019 senesinde YDT’de 59 net yapıp 23 bin sıralamayla 13. tercihim Erciyes Üniversitesi’ne yerleştim. Açıkçası Kayseri’yi kazanmak beni pek de memnun etmemişti. Üniversitemizde hazırlık zorunlu fakat 4 aşamalı hazırlık atlama sınavı var.
Ben hazırlık okumak istediğim için sınava girmedim ama girenlerden duydugum kadarıyla gerçekten zorlayıcıymış. Üniversitemizin hazırlığı çok yoğun ve gerçekten çok zordu. Hazırlığı lise 5 derler. Evet bu doğru. Lise kadar yoğun uzun saatler ama atladıkları şey hazırlık tamamen ilgilendiğin bölüm olan İngilizce üzerine olduğu için sana herhangi bir anda boşluğa düşme veya bir dersi kaçırıp toparlama imkanı sunmuyor. Yani ipin ucunu çok sıkı tutmak gerekiyor.
Onun dışında hazırlık benim için gerçekten yararlı ve güzel geçti. Dönemimdeki hazırlık hocalarımın neredeyse hepsi donanımlı, disiplinli ve çok iyi insanlardı.
Bölüm
Bölüme geçtiğimde ise fakültemiz universitenin en yeni yapılarından fakat diğer fakültelerden uzak. Bina olarak güzel ve yeterli. Bölümde açıkçası şu ana kadar gördüğüm kadarıyla kolay ya da orta derecede bi dönem yok. Her dönem fazlasIyla zorlayıcı, rekabetçi. Kan, ter ve göz yaşıyla geciyor. Derslere kesinlikle devam zorunlugu var. Hocaların en dikkat ettiği şeylerden biri derse devam durumu.
Hocalar
Hocalardan bahsedecek olursak gerçekten size çok fazla şey katıp her dersini hayranlıkla izleyip ders çıkışı odasına gidip biraz da orda bir şeyler anlatmasını isteyip dinleyecek kadar seveceğiniz hocalar da var; çok benimseyemeceğiniz hocalar da çıkabilir. Dersimize giren yabancı hocalar da mevcut. Bu sene bir İngiliz, bir İranlı hocamızdan ders aldık örneğin.