Üniversite Yorumları: Ordu Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yorumlar.
TTA Ailesi merhaba, ben The Teacherist. Bu seride The Teacherist Academy dilcilerinin, üniversiteleri ve bölümleri hakkında yazdığı yorumları paylaşacağım. Bu yazıda Ordu Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan bir Teacherist’in üniversite yorum yazısını getirdim. Her şey dilciler için. Hazırsanız başlayalım. Ordu Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yorumlar:
GİRİŞ
Herkese merhaba. Ben Ordu Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 2. Sınıf öğrencisiyim. 2020 yılında bu okula yerleştim. Yerleştiğim sene netlerim:
- Türkçe: 25
- Sosyal Bilimler: 10
- Matematik: 1.75
- Fen Bilimleri: 1.75
- YDT: 61.50
- Sıralama: 23.723 ile 2020’de 28.000 olan Ordu Üniversitesi ELL bölümüne yerleştim. Okul diploma puanım ise 86’ydı.
OKUDUĞUM BÖLÜM NASIL?
Öncelikle edebiyat bölümünde araştırmayı, bol bol okuyup analiz etmeyi, okuduklarımızı kendi fikir ve cümlelerimizle harmanlayarak anlatabilmemiz ya da sınav kağıdına bunu yansıtabilmemiz gerekiyor. Edebiyat tarihi, çeşitli dinler, kültürler, savaşlar, insanlığın ilk yıllarından bu zamana dayanan edebiyat öyküsünü öğrendiğimiz bir bölüm. Genel olarak tarih ve edebiyat ağırlıklı olan bu bölümde alt yapı olarak ülkelerin kısaca tarihini, edebiyatını, toplum yapısını bilmemiz gerekiyor. Okuduğum bölüm benden tam olarak araştırmayı her konu hakkında bilgi sahibi olmayı ve bildiğim tarih ve edebiyatla bağlantı kurmamı istiyor. Okulun zorluk seviyesini puanlayacak olursam 7/10 diyebilirim.
BÖLÜM DERSLERİ
Hazırlık sınıfında writing, reading, listening ve speaking becerilerinin geliştirilmesi için bol ödevler ve sunumların yapıldığı bir sınıf. 1.Sınıftan itibaren İngiliz Edebiyat Tarihi, edebiyat akımları, phonetic , akademik yazma becerisi gibi bölüme giriş derslerimiz oluyor. Eğitim süresi boyunca da İngiliz şiiri, İngiliz tiyatrosu, roman, kısa hikaye, Shakespeare gibi dersleri alıyoruz.
ORDU ÜNİVERSİTESİ, İMKANLARI VE ŞEHİR
Kampüs, bol yeşil alana sahip ve rahatça dolaşabileceğimiz bir yapıya sahip. Kampüs içinde ulaşım sorunu olmayan bir okul. Çeşitli kulüpleri var ama okulda yapılan etkinlik sayısı oldukça az. Bu yüzden faaliyet olarak pek fazla şeyler yapılmıyor o yüzden sıkıldığımız zamanlar oluyor. Öğretmen kadrosu yeterli sayıda olup hocalarımız gerçekten bizim çok iyi bir seviyede öğrenci olmamız için çalışıyorlar. Her ne kadar sınavlarımız zor olsa da yolun sonunda gerçekten ben bu dersi öğrenmişim diyoruz. Ama genel olarak bakıldığında hocalarımızın bizden istediği çok iyi bir writing becerisine sahip olmak, bol bol okumak ve İngilizceyi en iyi şekilde konuşabilmek.
Okulumuzun Erasmus sınavları her sene yapılıyor ve belli sayıda öğrenciler sınavdan geçip eğitim için okulun belirlediği ülkeye gidiyor. Ordu yaşamak için ortalama bir şehir. Öğrencileri çok fazla zorlamıyor. Öğrenci dostu bir şehir diyebilirim. Öncelikle ulaşım rahat. Üniversite şehir merkezi dışında ama merkeze dolmuş ile ortalama 30-40 dakikada ulaşılıyor. Yakın iller ve ilçeler sayesinde günübirlik gezi imkanları da fazlaca mevcut. KYK kız yurtları toplam 3 tane. Bir tanesi kampüs içinde diğer ikisi de okula 20 dakikalık yürüme mesafesinde. Erkek KYK yurtlarının bir tanesi yine kampüse çok yakın. Diğerleri merkeze daha yakın yerlerde. Ev kiraları ise güncel durumlardan ötürü belki öğrenciyi biraz zorlayabilir. Ama 3 4 kişi aynı evi paylaştığında evin masrafları daha az maliyetli olabiliyor. Ayrıca birçok öğrenciye kiralık daireler de üniversite çevresinde bulunuyor. Ordu sosyal aktivite olarak aktif bir şehir. Her hafta yapılan tiyatrolar, belli dönemlerde gerçekleşen fuarlarlar, konserler ve çeşitli etkinlikler sayesinde okul dışında da aktif olma şansını yakalayabiliyoruz.