YDT 2022’de Nasıl 10.442 Sıralama yaptım?

YDT’ye Nasıl Hazırlandım Serisi: YDT 2022’de Nasıl 10.442 sıralama yaptım?

TTA Family merhaba, ben The Teacherist. YDT’de başarılı olan arkadaşların desteğiyle ailemiz ve özellikle siz dilciler için hazırladığımız bu seriye hoş geldiniz. Bu yazıda İstanbul Aydın Üniversitesi (Tam Burslu) İngilizce Öğretmenliği  bölümünü kazanma yolcuğundan bahsedeceğiz. Bu seriye destek olmak isteyen dilci arkadaşlarımız varsa, theteacheristacademy@gmail.com üzerinden YDT hazırlık sürecini bizimle paylaşabilirler. Şimdi dilciler aleminin en sevdiği seriye dönelim.

 

Nasıl Hazırlandım?

Öncelikle 2022 YKS’de  kazandığım bölüm İstanbul Aydın Üniversitesi (Tam Burslu) İngilizce Öğretmenliği ve bu bölüme 10.442 sıralamayla girdim. Arkadaşlar bence başlamadan önce hedefinizi koyun. Nereyi, hangi bölümü istediğinizi kafanızda netleştirin. Böylece tüm sene neye çalıştığınızı bilerek, severek çalışabilirsiniz. Hedefinizi yüksek seçmekten de çekinmeyin. Gerekirse kimseye söylemeyin tepkilerinden çekiniyorsanız.Nasıl çalıştığıma geçersem; 12.sınıfın ikinci döneminde açığa geçerek evde çalışmaya başladım. Denemeler için bir dershaneye kaybolmuştum. Düzenli olarak deneme sınavları için gidiyordum ve memnun kaldım doğrusu. Kendinizde o disiplini görüyorsanız bu şekilde yapmanızı öneririm. Ayrıca açığın bir avantajı olarak OBP’nizin yükselmesi diyebilirim.  Benim 85’ten yüksek gelmeyecek OBP’min 92,6 olmasının sebebi oldu. Sene başında kendinizi erken kalkmaya ve çalışmaya alıştırmak üzere her gün belli saatler oturup o masa başında bir şeyler çözün. Daha sonra süreyi arttırarak devam edin. Hatta ders saatleri boyunca ben süre tutarak çalışırdım ( The Teacherist araya girer: Ders çalışmak için önce masa ve sandalyeye alışmak gerek. Ardından ders saat sürenizi arttırarak ilerlemelisiniz. Bu basit bir şey gibi görünse de oldukça önemli bir konudur). Bir uygulama kullanarak (nox ocean) siz de bu şekilde yapabilirsiniz.

 

YDT’ye Nasıl Hazırlandım?

YDT kısmına çalışırken ilk dönem neredeyse tüm grammer konularını okulda bitirmiştik ama ben unutmamak için düzenli tekrar yapıyordum. Reading için en başta günde 3 paragrafla başladım, daha sonra günde 5 paragraf çözerek devam ettim. Kelime için de günde 2 yaprak test ve 20 kelime çıkartarak devam ettim. Bu noktada haftalık, aylık kelime tekrarları çok önemli bunu da aksatmayın. Skills icin 11.sınıfta 1 kitap bitirme ödevimiz vardı. Bu beni çok geliştirdi. Siz de eğer 12 öncesinde skills geçmişiniz yoksa bu sene 2 skills kitabı bitiricek gibi gidebilirsiniz. Skills soruları çözdükçe kendi yönteminizi belirleyeceğiniz sorular çünkü

TYT’ye Nasıl Hazırlandım?

Matematik ve feni kesinlikle ihmal etmeyin. Ben son 3 ayda fene baştan başlayıp çalışarak (fizik hariç) 12 net çıkardım. Siz de bunlarla çok çok kişinin önüne geçebilirsiniz. Matematik için düzenli problem çözmenizi ve en basit 6 konuyu denemenizi öneririm. Türkçe dil bilgisi geçmişim iyi olduğu için son vakitlere kadar çok bakmadım ama kesinlikle günlük paragrafı ihmal etmedim. Paragrafı siz de ihmal etmeyin. Sosyal için her gün sosyal denemesi ve konu anlatımları dinleyerek gittim. Coğrafya için harita videolarına da bakın kesinlikle.

Yayın Tavsiyesi.

Kaynak olarak Akın Publishing, YDS Publishing, Modadil, İrem yayıncılık önerebilirim.

Son olarak.

Son olarak aslında hayalim Aydın değildi ama her zaman istediğimizin olması bizi mutlu etmeyebilir. Şu an oldukça mutlu olduğumu söyleyebilirim. Eğer sonucunuz size kötü gelirse bile her zaman yatay geçiş yapabileceğinizi de unutmayın. Bol başarılı güzel bir sene dilerim. Kendinize iyi davranın, bu sene en önemlisi psikolojiniz ve ders çalışmaktaki devamlılığınız. 

 

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like